ΠολιτικήΡόδος
Trending

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος στον topfm: «Πάνε να φτιάξουν Υγειονομικά Τέμπη, ξανά με αφορισμούς του τύπου… “συμμορίες της μιζέριας”…» (ηχητικό)

Του Στέλιου Σαρέσκου


Στη Ρόδο βρέθηκε, χθες και σήμερα (29/5) ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ομιλίας του, το βράδυ της Τετάρτης, τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει από το νησί, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και είχε συνάντηση με γιατρούς, νοσηλευτές και εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί μετά τις παραιτήσεις γιατρών από τη Νευροχειρουργική και την Παθολογική Κλινική.

«Χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του»

«Θέλουμε ένα νοσοκομείο που να είναι πλήρες. Να είναι άρτια στελεχωμένο, άρτιο και να ανταποκρίνεται, πρώτα απ΄όλα,  στις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής και μετά στον αυξημένο φόρτο, στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Όμως, πρέπει κυρίως να υπηρετεί τη νησιωτική Ελλάδα».

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μίλησε στην εκπομπή του topfm «Ρόδος είναι και γυρίζει» και στο Στέλιο Σαρέσκο για την εικόνα που σχημάτισε, για το Νοσοκομείο, από συζητήσεις που είχε στο διάστημα της παραμονής του στη Ρόδο και εξέφρασε τις απόψεις του για αποφάσεις και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

«Θα πρέπει ιδιαίτερα να δοθεί η πρόνοια και φροντίδα εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου και της κυβέρνησης. Να υπάρξει νησιωτικό υγειονομικό ισοδύναμο με ιδιαίτερα και ειδικά κίνητρα στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στο υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις, αφενός στις επιστημονικές εξελίξεις, αφετέρου στις ανάγκες του λαού της περιοχής».

«Είναι τραγικό ότι, αντί να έρχονται γιατροί, παραιτούνται όσοι απομένουν στο Νοσοκομείο»

«Νομίζω ότι με το χρόνο υποβαθμίζεται το νοσοκομείο και το βλέπουμε αυτό. Η υπερεργασία, η υπερεφημέρευση και η εξάντληση του κόσμου υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Βλέπουμε να παραιτούνται αντί να έρχονται κι άλλοι γιατροί και το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Εμείς ζητάμε το νοσοκομείο να στελεχωθεί σε όλες τις ειδικότητες, σε όλα τα τμήματα και σε όλες τις κλινικές και παράλληλα να υποστηριχθεί η τεχνολογική του υποδομή».

«Η κυβέρνηση, για δημόσιο τομέα της Υγείας πρέπει να ανταποκριθεί στον ελληνικό λαό στις θυσίες του και βεβαίως σε μια περιοχή η οποία είναι ανθούσα από κάθε άποψη, συμβάλλει στην εθνική οικονομία, έχει την ομορφιά της, έχει την ιστορία της… Και να δούμε ότι το νοσοκομείο Ρόδου αφορά σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου».

«Επικοινωνιακά τερτίπια οι συναντήσεις βουλευτών, για να θολώσουν τα νερά…»

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε επικοινωνιακά τερτίπια και παιχνίδια με συναντήσεις μεμονωμένων βουλευτών και με σκοπό να βγάλουν μια ανακοίνωση για να θολώσουν τα νερά… Πρέπει το υπουργείο Υγείας να σκύψει πάνω στα προβλήματα, να ακούσει τους εργαζόμενους και αυτούς που υπηρετούν την υγεία και σηκώνουν όλο το βάρος».

«Να μην καταφεύγουμε σε αφορισμούς του τύπου « Συμμορίες της Μιζέριας» και όλα τα άλλα που είπε ο υπουργός Υγείας. Αν είναι έτσι τα πράγματα και ο συνδικαλισμός είναι η…  Συμμορία της Μιζέριας, ας την ακούγανε και στα τρένα για να μην είχαμε τα Τέμπη… Τώρα πάνε να φτιάξουν Υγειονομικά Τέμπη ξανά με αφορισμούς…».

«Ονομάζουν συμμορίες της μιζέριας αυτούς που καταθέτουν και τη ψυχή τους για το Νοσοκομείο…»

«Ονομάζουν συμμορίες της μιζέριας, αυτούς που καταθέτουν ψυχή που καταθέτουν τον καλύτερο εαυτό τους και τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, νοσηλευτές, γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό στον τομέα της υγείας… Ας σκύψει λοιπόν πραγματικά η κυβέρνηση να ακούσει αυτούς τους ανθρώπους και να σταματήσει να απαξιώνει και να υποστελεχώνει τη Δημόσια Υγεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα . Οσο για τα ιδιωτικά Κέντρα που φυτρώνουν συνέχεια, μπορεί οι τουρίστες να αντέχουν το κόστος, αλλά ο ελληνικός λαός με αυτούς τους μισθούς, με αυτή την αγοραστική δύναμη των αμοιβών του, δεν μπορεί καν να ανταποκριθεί…».

«Σε τελική ανάλυση θεωρούμε ότι η Υγεία, η Παιδεία, η Ενέργεια αποτελούν βασικούς πυλώνες του δημοσίου τομέα που θα πρέπει να στηρίζονται… Γιατί  αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος Δικαίου, δεν μπορούμε να μιλάμε για ευνομούμενη κοινωνία, δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική συνοχή… Έτσι πάμε σε διάλυση του κοινωνικού κράτους και διάλυση ουσιαστικά της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να έχουμε ακρότητες και αντιθέσεις μεταξύ μας που θα οδηγήσουν σε κακό αποτέλεσμα».

Ακούστε τον κ. Παναγιωτόπουλο:

Σχετικές Ειδήσεις

Back to top button