ΕπικαιρότηταΟικονομίαΡόδος
Trending

Βασίλης Ψυλλάκης στον topfm: “Σύντομα η τιμή του μοσχαριού θα φθάσει τα 30 ευρώ! Καλές οι τιμές σε χοιρινό και πουλερικά” (ηχητικό)

Της Ρένας Βενιανάκη

«Άκουσα ότι στη Γαλλία από την οποία εισάγουμε μοσχαρίσιο κρέας, σφάζει μοσχάρια λόγω κάποιας ασθένειες. Εκτιμώ ότι σε ένα μήνα από σήμερα μην παραξενευτούμε να δούμε τη τιμή του να πλησιάζει τα 30 ευρώ ανά κιλό», δήλωσε σήμερα στον topfm και τη Ρενα Βενιανάκη ο παραδοσιακός κρεοπώλης
της Ρόδου Βασίλης Ψυλλάκης και υπενθύμισε ότι η αύξηση στο μοσχάρι τα τελευταία δυο χρόνια έφθασε στο 55%!
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και οι καταναλωτές αρχίζουν και ψάχνουν τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι με πρώτο το κρέας. Ρωτήσαμε λοιπόν τον κ. Ψυλλάκη, πολύ καλό γνώστη της αγοράς κρέατος να μας δώσει τα φώτα του. Η εκτίμησή του για τις τιμές στο μοσχάρι μόνο αισιόδοξη δεν είναι, στα υπόλοιπα οι τιμές είναι ανεκτές: «Εγώ πιστεύω, αν όχι μέσα στις γιορτές, σε κανένα μήνα, δύο μήνες θα πληρώνουμε 30 ευρώ το μοσχάρι αφού έχουν αρχίσει να θανατώνουν μοσχάρια στη Γαλλία η οποία είναι  η πρώτη χώρα που μας τροφοδοτεί με βοοειδή.  Βλέπουμε τους κτηνοτρόφους να διαδηλώνουν στη Γαλλία, γι αυτό το λόγο. Εμείς έχουμε την ευλογιά για τα αιγοπρόβατα και οι Γάλλοι κάποια άλλη ασθένεια για τα μοσχάρια. Να σας πω επίσης ότι το βοδινό την τελευταία διετία σύμφωνα με τα τεφτέρια μου έχει αυξηθεί κατά 55%».
ΟΙ τιμές στα κρεατικά πού θα κινηθούν; Ο κ. Ψυλλάκης μας έδωσε την εκτίμησή του: «Πιστεύω στα παραδοσιακά κρεοπωλεία το μοσχάρι, το ψαχνό θα κυμαίνεται από 17 έως 18 ευρώ το κιλό, με κόκκαλο γύρω στα 14 ευρώ.
Το χοιρινό από 6 μέχρι 8 ευρώ, η ντόπια γαλοπούλα θα είναι λίγο τσιμπημένη, γύρω στα 13 ευρώ και τα κοτόπουλα γύρω στα 4.5 ευρώ», ανέφερε.
Η αγορά όπως είπε θα αρχίζει να ζεσταίνεται από την Κυριακή και μας έδωσε μια συμβουλή: «Μην εμπιστεύεστε και αγοράζετε μοσχάρι αν το βρείτε σε χαμηλή τιμή! Να μην το παίρνετε». Κάτι παραπάνω από όλους εμάς θα ξέρει…

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ψυλλάκη (ηχητικό):

Related Articles

Back to top button