ΡόδοςΤοπικές ειδήσειςΤοπική Αυτοδιοίκηση
Trending

Σάββας Χριστοδούλου στον topfm: «Αφήσαμε 315.000 ευρώ στο ταμείο της σχολικής επιτροπής και πληρωμένα όλα τα έργα – Χάνονται περιουσίες από τη διάβρωση των ακτών στην Κάμειρο – Να επικαιροποίησει ο Δήμος τη μελέτη του 2010 – Οι αγρότες στη Νότια Ρόδο οδηγούνται σε οριστική εγκατάλειψη της γης τους…» (video)

Του Στέλιου Σαρέσκου

Με μακρά θητεία σε καίριες διοικητικές θέσεις στον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης και μεγάλη εμπειρία μέσα από την ενασχόλησή του με τα κοινά, από τη μία άκρη της Ρόδου στην άλλη, αρχικά σαν αντιδήμαρχος Ιαλυσού και στη συνέχεια σαν αντιδήμαρχος Καμείρου και Νότιας Ρόδου, αλλά και από τη θέση του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Σάββας Χριστοδούλου, μέλος της ομάδας «Νέας Αρχής Ρόδου» σήμερα,  γνωρίζει πολύ καλά τα τρωτά σημεία, τις αδυναμίες, τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τις Κοινότητες αλλά και τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει η δημοτική αρχή για να αρχίσει να δίνει λύσεις, 19 μήνες μετά την έναρξη της θητείας της.

«Βλέπω μια μικρή βελτίωση, από το Δήμο, αλλά όχι στο βαθμό που θέλουν οι πολίτες του νησιού μας»

«Τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη της Ρόδου συνεχίζουν και βαραίνουν τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες. Πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο στη νέα δημοτική αρχή να βρει το βηματισμό της. Με ανησυχεί όμως ότι δεν βλέπω να γίνονται μελέτες, ούτε καν για το Νο 1 πρόβλημα που απασχολεί τον κόσμο, το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ. Ταλαιπωρεί αφάνταστα τους επισκέπτες μας! Δεν θέλω όμως να τα μηδενίζω όλα… Βλέπω μια βελτίωση αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελαν οι πολίτες του νησιού και οι τουρίστες»

«Αφήσαμε 315.000 ευρώ στο ταμείο της σχολικής επιτροπής και πληρωμένα όλα τα έργα»

«Τους πρώτους μήνες της δικής μας θητείας, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, «πέσαμε» πάνω στην πανδημία του covid αλλά παρ΄ όλα αυτά κάναμε σημαντικά πράγματα, κυρίως για τα σχολεία μας. Τα θέματα που συζητούσαμε στο συμβούλιο αφορούσαν στην Παιδεία και στα σχολεία μας. Μοιράζαμε κάθε τρίμηνο περίπου 100.000 ευρώ σε όλα τα σχολεία για τις άμεσες ανάγκες. Οι σχολικές επιτροπές είναι ο αιμοδότης των σχολείων. Κάναμε παρεμβάσεις σε όλα τα κτίρια και εκτός της κρατικής επιδότησης, βοήθησε τότε και ο τέως δήμαρχος, ο κ. Καμπουράκης προσφέροντας πολύ μεγάλο ποσό για να λύσουμε προβλήματα που υπήρχαν. Κάθε ευρώ που δίνεται για τα σχολεία είναι επένδυση. Στο τέλος της θητείας μας, αφήσαμε στο ταμείο της επιτροπής 315.000 ευρώ και είχαμε εξοφλήσει όλους τους εργολάβους. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο που κάναμε για τα σχολεία της Ρόδου. Το οφείλαμε στο Ροδίτη και στη Ροδίτισσα»

«Προσωπικά ήμουνα υπέρμαχος του ενιαίου Δήμου μετά τον Καλλικράτη, Βλέπω όμως τα προβλήματα και τις δυσκολίες του κόσμου σε απομακρυσμένες περιοχές… Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας είναι ο πιο κοντινός αυτοδιοικητικός αλλά δεν μπορεί να του λύσει το όποιο πρόβλημα… Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά θέματα. Με έναν ηλεκτρολόγο ή έναν υδραυλικό, τι να πρωτοκάνει ο Δήμος… Στη δική μας θητεία, είχαμε έναν υπάλληλο – οδηγό στο Γεννάδι και, λόγω ανάγκης, ο ίδιος οδηγούσε, όποτε χρειαζόταν, και το ασθενοφόρο… Ξέρετε πόσες ζωές έχουν χαθεί μέχρι να πάει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου;»

«Χάνονται περιουσίες από τη διάβρωση των ακτών στην Κάμειρο – Να επικαιροποίησει ο Δήμος τη μελέτη του 2010»

«Το μεγάλο πρόβλημα με την Ενότητα Καμείρου είναι η διάβρωση των ακτών. Υπάρχει μελέτη, από 2010, κλειδωμένη στα συρτάρια του Δήμου. Χρειάζεται επικαιροποίηση, απαραίτητο για να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και να προχωρήσουν τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή. Να πάψουν πια να χάνονται περιουσίες, σε μια πολύ μεγάλη έκταση, από την Κρεμαστή έως το Μανδρικό. Επιβάλλεται να «τρέξει» ο Δήμος γιατί το πρόγραμμα λήγει το 2027»

«Οι αγρότες στη Νότια Ρόδο οδηγούνται σε οριστική εγκατάλειψη της γης τους…»

«Στη Νότια Ρόδο, το μεγάλο «αγκάθι» λέγεται απουσία αγροτικής οδοποιίας. Δεν μπορεί ο αγρότης να πάει στα χωράφια του. Κι εδώ όμως λείπουν τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιαχτούν δρόμοι… Ήρθε και η ζημιά στο Φράγμα της Απολλακιάς για να φέρει σε απόλυτη απόγνωση τους αγρότες και, όπως όλα δείχνουν, θα τους οδηγήσει στο να εγκαταλείψουν οριστικά τα χωράφια και τη γη τους… Τι θα κάνει ένας αγρότης όταν του πεις… δεν υπάρχει νερό για να ποτίσεις…; Στάσιμα παραμένουν και όλα τα άλλα προβλήματα στην περιοχή, κυρίως αυτό των ελαφιών αλλά και το θέμα του Κέντρου Υγείας στο Γεννάδι. ‘Ήμουν νιος και γέρασα…»

«Ο, τι αποφασίσουμε στο μέλλον, ως ομάδα, θα είναι, αποκλειστικά , για το καλό του τόπου»

«Η «Νέα Αρχή Ρόδου» κάνει από τη μέρα της ίδρυσης της και θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις για όλα τα, ζωτικής σημασίας, θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας στο νησί. Είμαστε μια ομάδα πρώην αυτοδιοικητικών που είχαμε θεσμικό ρόλο αλλά είναι νωρίς για να … δούμε τι θα φέρει ο χρόνος σε 3-3,5 χρόνια… Θέλουμε να είμαστε ενεργοί, να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας ότι προέρχεται ο καθένας μας από διαφορετικό χώρο… Το «πάντρεμα» που κάναμε φέρνει το καλύτερο αποτέλεσμα και ό, τι προκύψει στη συνέχεια, από την πλευρά μας, θα έχει ως μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου»

Δείτε το βίντεο της εκπομπής «Ρόδος είναι και γυρίζει» (21/7) με καλεσμένο τον Σάββα Χριστοδούλου

Σχετικές Ειδήσεις

Back to top button