Κώστας Ταρασλιάς στον topfm: “Δεν μπορούμε πλέον να παίζουμε με την ασφάλεια – Μονόδρομος η συνδρομή των δικαστικών αρχών” (ηχητικό)

Της Ρένας Βενιανάκη
Ο εκπρόσωπος τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κώστας Ταρασλιάς μίλησε σήμερα στον topfm και τη Ρένα Βενιανάκη για την επανατοποθέτηση της γέφυρας στον Τριαντενό ποταμό μετά από άδεια που δόθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Ρόδου, και ήταν αρκετά δεικτικός: «Ακούστε, δεν μπορούμε να παίζουμε με την ασφάλεια, δεν υπάρχει άδεια που μόνο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας θα μπορούσε να δώσει, όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει άδεια νόμου. Η Περιφέρεια θα ζητήσει την συνδρομή των δικαστικών αρχών». Όσο για την εμμονή που του καταλογίζει ο δήμαρχος Ρόδου, ότι δηλαδή ασχολείται μόνο με το δήμο Ρόδου ο κ. Ταρασλιάς απάντησε λέγοντας ότι «δεν έχει καταλάβει ότι εκπροσωπώ πλέον ένα φορέα».
Για την τοποθέτηση της γέφυρας με απόφαση του δήμου Ρόδου ο κ. Κώστας Ταρασλιάς μιλώντας στην εκπομπή «Η Ρένα στα γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θεωρώ ότι η επιχείρηση μπορεί να νομιμοποιηθεί με ένα έγγραφο το οποίο, μάλιστα, είναι και «ήξεις αφήξεις» το οποίο εξέδωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες, διότι γνωρίζετε ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται δίπλα στον περίφημο Τριαντανό ποταμό ο οποίος, σύμφωνα με την νομοθεσία του 1979 περί οριοθέτησης ρεμάτων, όφειλε να ζητήσει την άδεια για οποιαδήποτε εργασία η οποία περνάει πάνω από το ρέμα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Παρακαλούμε τοποθετήστε… έχουνε μία ευγένεια, είναι ευγενέστατο το σχέδιο που μας καταθέσατε, δεν μιλάμε κατά πόσο η φέρουσα ικανότητα της γέφυρας είναι αυτή η οποία πρέπει αλλά εγκρίνουμε. Ακούστε, εδώ δεν παίζουμε. Όταν ξέσπασε το φαινόμενο Μπόρα γκρεμίστηκε αυτή η γέφυρα με σύμφωνη γνώμη της πολιτικής προστασίας περιφέρειας και Δήμου γιατί κατ´ επανάληψη ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έχει τονίσει ότι αυτή τη γέφυρα όπως είχε κατασκευαστεί δημιουργούσε μία αντιστροφή της πλημμύρας. Να θυμίσω επίσης ότι το 2019 όταν είχαμε και ένα θύμα, μία γριούλα στην περιοχή της Ιαλυσού είχαν κληθεί στα δικαστήρια οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας με αφορμή το ίδιο θέμα, κατά πόσο εξυπηρέτησε η υπηρεσία τη ροή των υδάτων. Και τότε ναι μεν τη γλίτωσε ο προϊστάμενος, διότι ήταν προϋφιστάμενη η γέφυρα 40
ετών, αλλά από τη στιγμή που έγινε αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε σήμερα να λέμε ότι δεν ξέρουμε».
Ο κ. Ταρασλιάς σχολίασε και τα επιχειρήματα που ακούγονται για την ανάγκη τοποθέτησης της γέφυρας: «Ο ξενοδόχος έχει χώρο, από τον οποίο βγαίνει ανετότατα από πίσω κανονικά, είσοδος-έξοδος. Επίσης δεν είναι επιχείρημα ότι τα μαγαζάκια στην περιοχή περιμένουν να βγουν οι τουρίστες από το ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει η τάξη. Δεν μπορούμε να παίζουμε με κάποια πράγματα. Οι υπηρεσίες μας θα κάνουν τα απαραίτητα έγραφα, θα επιδώσουν τόσο στον ξενοδόχο και σε κάθε αρμόδιο ο οποίος εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία και από εκεί και πέρα ας πράξουν τα δέοντα. Εμείς, ξέρετε, οφείλουμε από τη στιγμή που πήρε τέτοιες διαστάσεις το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε δεν ακούσαμε, δεν ξέρουμε».
Όσο για την εμμονή που του καταλογίζει ο κ. Κολιάδης, ότι ασχολείται μόνο με το δήμο Ρόδου ο κ. Ταρασλιάς έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Δεν μπορεί να καταλάβει ότι είμαι εκπρόσωπος ενός φορέα πλέον. Και μιλάω στις περιπτώσεις που βάλλεται ο φορέας μου. Δεν μιλάω προσωπικά. Μιλάω για διαδικασίες. Και οι διαδικασίες λένε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή όφειλε και έπρεπε να έχει την αδειοδότηση από την περιφέρεια. Όπως είπε και ο περιφερειάρχης είναι μονόδρομος πλέον η συνδρομή των δικαστικών αρχών».
Ακούστε τον κ. Ταρασλιά: