ΡόδοςΤοπικές ειδήσεις
Trending

Κώστας Σπανός στον topfm: «Κλείνει τον Οκτώβριο η Νέα Αγορά. Ο εργολάβος δεσμεύτηκε να παραδώσει το έργο τον Ιούνιο του 2026» (ηχητικό)

«Η κακή επικοινωνιακή τακτική του Δήμου εκτροχίασε την υπόθεση από το δρόμο της συνεννόησης»

«Με τη ψηφιακή κάρτα… δεν βγαίνει η σεζόν στον τουρισμό»

Της Ρένας Βενιανάκη


«Λευκός καπνός» αναδύεται στην υπόθεση της Νέας Αγοράς. Μετά από πολυήμερες έντονες αντιπαραθέσεις που ξεκίνησαν από τη δήλωση – τελεσίγραφο του αντιδημάρχου Μεσαιωνικής Πόλης Κώστα Χαλκιά και το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, τα όσα συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση των καταστηματαρχών που έγινε, το βράδυ της Τρίτης, παρουσία του δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη και του αντιδημάρχου Κώστα Χαλκιά έφεραν τις δύο πλευρές στο κατώφλι της συμφωνίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του Δήμου ανέκρουσε πρύμνα, προσέγγισε το πρόβλημα με τρόπο που βοήθησε τον διάλογο και τους ήπιους τόνους, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε τα λάθη της στους χειρισμούς της υπόθεσης και υποσχέθηκε στους καταστηματάρχες ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθεί το νέο χρονοδιάγραμμα και να χαθεί, όσο είναι δυνατό, μικρότερο διάστημα από τη λειτουργία των μαγαζιών, στη σεζόν του 2026. 

«Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό παρ΄ότι υπήρξαν στιγμές έντασης. Και ήταν λογικό αφού ο κόσμος ήθελε να ξεσπάσει, να πει την άποψή του δυνατά. Το σημαντικό είναι ότι υπήρξε συμφωνία για το κλείσιμο της Νέας Αγοράς τον Οκτώβριο του 2025, σε ημερομηνία που θα δώσουν σήμερα – αύριο, οι καταστηματάρχες προκειμένου να προχωρήσει ο Δήμος στο πλάνο εργασιών».

Ο Κώστας Σπανός, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, που υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή την πλευρά των καταστηματαρχών, έδωσε το παρών στη γενική συνέλευση του συλλόγου και μίλησε στην εκπομπή του topfm «Ρόδος είναι και γυρίζει» και στο Στέλιο Σαρέσκο για το κλίμα που επικράτησε και το, υπό διαμόρφωση, πλαίσιο της συμφωνίας για τα έργα στο Μνημείο.

«Επιστρέψαμε στο δρόμο της συνεννόησης. Υπάρχουν ρίσκα και πίεση χρόνου» 

«Ο Δήμος ακολούθησε κακή επικοινωνιακή τακτική. Χειρίστηκε το θέμα με άκομψο τρόπο και ξεφύγαμε από το δρόμο της συνεννόησης και του διαλόγου που υπήρχε στο παρελθόν. Ευτυχώς, τώρα επιστρέψαμε… Μάλιστα, ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη για τις παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν. Δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις, έγινε αναφορά για τα πιθανά ρίσκα τα οποία υπάρχουν, τις δυσκολίες και την πίεση του χρόνου, την χρηματοδότηση αλλά και την εκτέλεση του έργου. Νομίζω ότι καλύφθηκαν όλοι σε πάρα πολλά θέματα και περιμένουμε να δούμε να γίνονται πράξη όλα αυτά τα οποία συζητήθηκαν. Όλοι θέλουμε να γίνει το έργο στο Μνημείο γιατί αξίζει στην πόλη και στους πολίτες της».

«Ο εργολάβος πρέπει να παραδώσει το έργο τον Ιούνιο του 2026»

«Σε κανένα έργο κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα.  Όλα τα έργα έχουν απρόβλεπτα. Υπάρχουν οι συμβατικές ημερομηνίες αλλά αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε όλοι μαζί, οι καταστηματάρχες, ο Εμπορικός σύλλογος και η Δημοτική Αρχή είναι ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί στην ώρα του. Υπάρχει συμβατική υποχρέωση από τον εργολάβο το έργο να έχει παραδοθεί τον Ιούνιο του 2026. Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι ανέφικτο».

«Η αγορά κάνει μεγάλη «κοιλιά» – Με την ψηφιακή κάρτα… δεν βγαίνει η σεζόν στον τουρισμό»

«Έχουμε ήδη αρκετούς τουρίστες στην πόλη αλλά η αγορά έχει κάνει μια τεράστια κοιλιά και ακολουθεί το περσινό μοτίβο. Μετά τις γιορτές, με τις εκπτώσεις να βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό και την κίνηση στα μαγαζιά να είναι ικανοποιητική, ακολούθησε μεγάλη πτώση. Η κάμψη στο λιανεμπόριο είναι πανελλαδικό φαινόμενο».

«Η ψηφιακή κάρτα, θεωρητικά, βοηθάει στην καταγραφή του πραγματικού χρόνου εργασίας αλλά οι αρμόδιοι δεν έλαβαν υπ’ όψη τους τις συνθήκες λειτουργίας μιας πολύ μεγάλης βιομηχανίας όπως είναι ο τουρισμός. Με οκτάωρη και πενθήμερη εργασία, όπως προβλέπεται με την ψηφιακή κάρτα, η σεζόν στον τουρισμό δεν βγαίνει…Ούτε είναι λογικό να παίρνει το Κράτος το μισό από αυτό το οποίο δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις υπερωρίες τους. Ποιος μπορεί να ζήσει με 5.000 ευρώ τον χρόνο»;

Ακούστε τον κ. Σπανό:

Σχετικές Ειδήσεις

Back to top button