Uncategorized
Trending

Γιάννης Καλούδης στον topfm: «Το κυκλοφοριακό αποτρέπει πολύ κόσμο από την ενοικίαση αυτοκίνητου – Οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά κάνουν πολύ πιο οικονομικό το ταξίδι με το αεροπλάνο – Η υποχρεωτικότητα του ψηφιακού πελατολογίου έγινε σε λάθος στιγμή…» (ηχητικό)

Του Στέλιου Σαρέσκου

Το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη – και όχι μόνο – της Ρόδου έχει γίνει μια αβάσταχτη καθημερινότητα για τους πολίτες και για τους επισκέπτες που είτε αναγκάζονται να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε πολύ απομακρυσμένο σημείο ή να υπομένουν τις ατελείωτες «ουρές» για να φθάσουν στον προορισμό τους, με την ελπίδα ότι, ως… εκ θαύματος, θα βρούνε να παρκάρουν…

Στην έλλειψη χώρων πάρκινγκ έρχεται να προστεθεί ο αυξανόμενος, κάθε χρόνο, αριθμός αυτοκινήτων στο νησί και φυσικά τα χιλιάδες ενοικιαζόμενα που κατακλύζουν τους δρόμους, κυρίως αυτή την περίοδο, στην καρδιά της τουριστικής σεζόν.

«Η Ρόδος δεν αντέχει τόσα αυτοκίνητα, όσο δεν δίνονται λύσεις για πάρκινγκ»

«Δεχόμαστε πολλά μηνύματα από τους πελάτες μας για το κυκλοφοριακό. Σίγουρα είναι κάτι που δεν τους αρέσει. Δυστυχώς, αυτό επιδεινώνεται κάθε χρόνο και δεν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση…

Το νησί μας δεν αντέχει τόσα πολλά αυτοκίνητα. Έχει αυξηθεί και ο στόλος των ενοικιαζόμενων κάτι που επίσης διογκώνει το πρόβλημα.

Στα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια, ο αριθμός έχει σχεδόν διπλασιαστεί… Έχουμε φθάσει τα 12-13.000 αυτοκίνητα, ίσως σας λεω και λίγα…»

Ο Γιάννης Καλούδης, τουριστικός πράκτορας, ιδιοκτήτης πρακτορείου ταξιδίων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του topfm και στην εκπομπή «Ρόδος είναι και γυρίζει» και μίλησε στον Στέλιο Σαρέσκο για το αδιέξοδο του κυκλοφοριακού, για τις αντιδράσεις των επισκεπτών και την αλλαγή της στάσης τους στις ενοικιάσεις, για τα ατυχήματα, τις τιμές των ακτοπλοϊκών και τις προτιμήσεις του κοινού καθώς και για το ψηφιακό πελατολόγιο που έγινε υποχρεωτικό από την 1η Ιουλίου.

«Το κυκλοφοριακό αποτρέπει πολύ κόσμο από την ενοικίαση αυτοκίνητου…»

«Παρατηρούμε πλέον ότι αρκετοί τουρίστες το σκέφτονται για να ενοικιάσουν αυτοκίνητο. Προσπαθούν να μετακινηθούν με άλλο μέσο, κάτι που προκαλεί και μείωση των κρατήσεων στα ενοικιαζόμενα. Καταλαβαίνουν ότι θα ταλαιπωρηθούν αν θέλουν τον περισσότερο χρόνο τους να κινηθούν στην πόλη. Επί πλέον έχουν μειωθεί και οι μέρες της ενοικίασης. Παλαιότερα, έπαιρναν αυτοκίνητο για όλες τις μέρες διαμονής τους. Τώρα επιλέγουν 1-2 μέρες για την ενοικίαση αυτοκινήτου Το κυκλοφοριακό δεν αγγίζει μόνο το κέντρο της πόλης. Εχει απλωθεί και στην κεντρική αρτηρία, στη Ρόδου – Λίνδου. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στη Νότια Ρόδο»

«Το πάρκινγκ στην Ακαντιά δεν λύνει το πρόβλημα…»

«Το πάρκινγκ στην Ακαντιά έχει δώσει μια ανάσα, αλλά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να λύσει το πρόβλημα. Είναι άσχημο να μην υπάρχει χώρος για πάρκινγκ στο λιμάνι της Κολώνας, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με το καράβι, να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή και να μην μπορούν να αφήσουν σε κοντινό σημείο το αυτοκίνητό τους»

«Τα ατυχήματα είναι μέσα στην καθημερινότητά μας. Είμαστε σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο… Μπορεί να μας καλέσουν και στις 3 το πρωί για ένα τρακάρισμα ή μια βλάβη… Είναι μέρος της δουλειάς μας. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και να τους βοηθάμε σε οτιδήποτε χρειαστούν»

«Οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά κάνουν πολύ πιο οικονομικό το ταξίδι με το αεροπλάνο»

«Είναι αυξημένοι οι ναύλοι στα ακτοπλοϊκά. Το εισιτήριο για Πειραιά, από Ρόδο έχει φθάσει στα 93 ευρώ, για κατάστρωμα. Και το ΙΧ στα 150 ευρώ… Όμως, οι εταιρείες ανακοινώνουν συχνά εκπτωτικά πακέτα και σε συνδυασμό με το μεταφορικό ισοδύναμο, όταν αυτό περνάει σε μια κράτηση και γίνεται επιστροφή χρημάτων, μπορεί να μειώσει αισθητά τη τιμή… Για μια οικογένεια που ταξιδεύει με αυτοκίνητο, το κόστος είναι ασύμφορο. Φθάνει και στα 1000 ευρώ… Για πολλά ταξίδια, είναι προτιμότερο το αεροπλάνο και μάλιστα για να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό. Με τις πτήσεις τσάρτερ που υπάρχουν, το κόστος είναι πολύ μικρότερο…»

«Η υποχρεωτικότητα του ψηφιακού πελατολογίου έγινε σε λάθος στιγμή…»

«Το ψηφιακό πελατολόγιο, για να εφαρμοστεί με μεγάλο βαθμό επιτυχίας, χρειάζεται χρόνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα δεν βοήθησε ιδιαίτερα, γιατί αρκετοί είναι αυτοί που, είτε το εγκατέλειψαν γρήγορα γιατί δεν μπόρεσαν να εξοικειωθούν, είτε πίστεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή, ότι θα δοθεί παράταση…  Νομίζω ότι έγινε υποχρεωτικό τη λάθος στιγμή. Στην καρδιά της τουριστικής σεζόν που δεν είναι καθόλου εύκολο για τον επαγγελματία να αφιερώσει χρόνο για να μάθει το πρόγραμμα και όλη τη διαδικασία. Η πολύ δουλειά για εμάς, ξεκινάει τώρα και, λογικά, θα κρατήσει τουλάχιστον έως το τέλος Αυγούστου. Θα βοηθήσει περισσότερο αν δώσουν παράταση και το ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2026 προκειμένου η διαδικασία να μπει σε μια ομαλή ροή»

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας από την αγορά της Τουρκίας»

«Αυτή την περίοδο, τα ελληνικά νησιά και η Κεντρική Ευρώπη έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, οι προτιμήσεις αλλάζουν,  με τους προορισμούς χωρών της Ασίας να παίρνουν προτεραιότητα. Πέρα από τους Γερμανούς και τους Εγγλέζους, βλέπουμε πια αρκετούς Πολωνούς, τους Ισραηλινούς να έχουν επιστρέψει μετά τη λήξη του πολέμου και πολύ περισσότερους, συγκριτικά με πέρσι, Τούρκους»

Ακούστε τις δηλώσεις του Γιάννη Καλούδη (ηχητικό):

Σχετικές Ειδήσεις

Back to top button