Τάσος Κώστας στον topfm: “Σε κατάσταση σοκ πολίτες και πολιτικοί στη Ρόδο– Οι παρεμβάσεις γίνονται σε ρυθμό χελώνας – Όποιος φωνάζει του κουνούν το δάχτυλο” (ηχητικό)

Της Ρένας Βενιανάκη
«Σε κατάσταση σοκ παραμένουν πολίτες και πολιτικό προσωπικό της Ρόδου μετά την κακοκαιρία της 1ης Δεκεμβρίου και οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι σε ρυθμό χελώνας», δήλωσε στον topfm και τη Ρένα Βενιανάκη ο δημοσιογράφος Τάσος Κώστας περιγράφοντας την εικόνα που έχει το νησί σήμερα.
Με αφορμή την νέα κακοκαιρία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο Τάσος Κώστας μίλησε στην εκπομπή «Η Ρένα στα γεγονότα» για τα όσα συνέβησαν στην περιοχή του Φαληρακίου που ήδη έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα από την κακοκαιρία της 1ης Δεκέμβριου: «Η εικόνα είναι η ίδια από την 1η Δεκεμβρίου. Μια γέφυρα κατεστραμμένη, ένας κεντρικός δρόμος αποκομμένος, ένας σπασμένος αγωγός να μεταφέρει τα λύματα στο νερό. Το περασμένο Σάββατο, στο ίδιο σημείο που είχαν σημειωθεί τα προβλήματα, η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί ήταν επικίνδυνα. Μετά την κατάρρευση της γέφυρας έχει αλλάξει η ροή του νερού και πάει εκεί που είχε γίνει η αρχική ζημιά, και το πρόβλημα μεγαλώνει».
Παρότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης -συνέχισε ο κ. Κώστας- για κάποιο περίεργο λόγο οι διαδικασίες δεν τρέχουν γρήγορα, ούτε βλέπω στο νησί συνολικά να γίνονται παρεμβάσεις. Οι παρεμβάσεις γίνονται με ρυθμούς χελώνας. Διάβασα ότι την 24η Δεκεμβρίου έφυγε έγγραφο προς την
κεντρική διοίκηση για ζημιές ύψους 300 εκ. ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα ποσό χρηματοδότησης και ούτε βλέπω καμία κινητοποίηση για πίεση προς την κατεύθυνση αυτή. Το νησί είναι σε κατάσταση σοκ τόσο από την πλευρά των πολιτών όσο και από το πολιτικό προσωπικό. Το περίεργο είναι ότι όποιος φωνάξει του κουνούν το δάχτυλο. Αντί να ζητούν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, του ζητούν να σωπάσει.
Ο κ. Τάσος Κώστας αναφέρθηκε και σε μια παρόμοια περίπτωση με γκρεμισμένα γεφύρια στα Χανιά το 2019, όπου μέσα σε τρεις ημέρες τοποθετήθηκε γέφυρα από το στρατό και σε τρεις μήνες είχε αποκατασταθεί η εν λόγω γέφυρα.
Aκούστε τον κ. Κώστα: